Volgende week zondag 4 oktober 2020 om 19u geven we via Skype een online infosessie over de stand van zaken van ons nieuw repetitielokaal. Deelnemen aan de infosessie kan via deze link: https://join.skype.com/lXBUZZwXVWZV. Er zal toegelicht worden hoe de winwin-lening die we verstrekken in elkaar zit en wat de laatste bouwplannen zijn en er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen.

We repeteerden in september voor het laatst in De Muzen en sloten zo een mooi hoofdstuk af in ons 50-jarig bestaan. De uitdaging is nu om vorm te geven aan we de plek waar we de komende 50 jaar terecht kunnen. Er werden achter de schermen al heel wat stappen gezet in deze richting.

Samen met architect Stijn Boon tekenden we aan een plan dat zowel financieel als praktisch haalbaar moet zijn. Intussen zijn we met deze plannen naar enkele bouwfirma’s gestapt en wachten we met spanning af wat al beste optie uit de bus zal komen.

Ook op vlak van financiering staan we intussen heel wat verder. Met 300.000 (inclusief btw) euro zouden we ons lokaal moeten kunnen neerplanten. We willen dit op 3 manieren bij elkaar krijgen.

1. Giften & spaargeld, doelstelling: 100.000€
We komen met 84.261€ intussen wel erg dicht in de buurt van onze doelstelling! Help jij ons mee met de laatste loodjes? Je kan een gift vanaf 40€ op onze Koning Boudewijnstichting projectrekening te storten. Vanwege Corona is dit in 2020 extra interessant geworden want ipv 45% krijg je nu 60% terug van je gift via de belastingen. Onze projectrekening bij de KBS werd verlengd tot het einde van dit jaar dus het is een beetje nu of nooit. Meer informatie over hoe te storten vind je op http://denootzaak.be/kbs-2020/

2. Win-Win lening, doelstelling: 100.000€
Een win-win lening heeft vele voordelen voor zowel Kreato als voor de kredietverstrekkers. Zo krijgt je een belastingvoordeel bovenop de intrest wat maakt dat het netto jaarlijks rendement meer dan 3% bedraagt. Verder is er een kapitaalbescherming tot 40% indien wij niet in staat zijn de lening terug te betalen. Wij zijn dus op zoek naar personen (leden, vrienden, (groot)ouders, …) die 5.000€ of meer willen lenen voor 10 jaar en zo hun geld mobiliseren ipv het op een spaarboekje (aan 0,11%) te laten staan. Wil je jaarlijks op die 10.000€ die ligt te slapen een netto intrest van 320€ of heb je liever 11€ – that’s the question! Interesse om een win-win lening met ons aan te gaan? Stuur een mailtje naar winwin@denootzaak.be met het bedrag dat je wenst te ontlenen en onze financiële experten nemen het verder met je op.

3. Sponsoring & subsidies
De stad Halle werkt aan een nieuw reglement bouwen & verbouwen dat hen in staat moet stellen grotere sommen ter beschikking te kunnen stellen aan verenigingen die aan een nieuwbouw beginnen. Momenteel kan via dat reglement 20.000 euro verkregen worden, een peulschil voor grotere projecten zoals dat van ons en de scouts van Halle. Eind oktober wordt het nieuwe reglement gestemd en weten we op welk bedrag we aanspraak kunnen maken. 

Daarnaast kunnen kosten bespaard worden door sponsoring te verkrijgen voor bouwmaterialen zoals deuren, verwarming, elektriciteit, lampen, sanitair ,… Wie bedrijven kent die ons hiermee kunnen verderhelpen, laat het ons weten via bestuur@denootzaak.be