Het eerste concert van 2019 zit erop en het was een sprankelend succes! Ensemble Kreato en Pro Musica lieten het beste van zichzelf horen en we werden getrakteerd op een hartverwarmende nieuwjaarsbrief van onze terug-van-weggeweest-muzikante Marijke Vermandere:

Toen de mensen van het bestuur van Kreato me vroegen om als “nieuweling” een nieuwjaarsbrief te schrijven was ik zeer vereerd maar moest ik toch even lachen. Vele jongere muzikanten weten immers niet dat ik eigenlijk al een verleden heb met Kreato; maar dat was natuurlijk in een tijd dat de dieren nog konden spreken en zij nog maar net hun eerste stappen in de muziekwereld aan het zetten waren.

Wat heb ik geleerd van 2018?

Ik heb op een harde manier geleerd dat je niet enkel met Nieuwjaar reflecteert over hoe je je leven wil invullen en wat je goede voornemens voor de rest van je leven (of het jaar) zouden moeten zijn. Bij mij was één daarvan “terug meer muziek spelen” en ik kon me geen betere manier voorstellen dan terug te keren naar een oude liefde: Kreato. En ik heb hier nog geen seconde spijt van gehad!

Kreato bracht me in 2018 niet alleen maar muziek, maar ook de zin om nieuwe dingen te leren, grenzen te verleggen en daarboven op ook de vreugde van nieuwe mensen te leren kennen en oude kennissen terug te zien. Je vertoeft er in een fantastische mix van jeugdig enthousiasme en iets rijpere wijsheid. Ik hoop dat iedereen, samen met familie en vrienden een fantastisch 2019 tegemoet gaat. Laat het een jaar worden waar je naast een goede gezondheid, ook regelmatig iets nieuws leert, een prachtig boek ontdekt, volledig ontroerd raakt door een muziekstuk en een magistraal lekkere maaltijd kan eten in een fantastisch gezelschap.

Ik wens iedereen hetzelfde toe wat ik in 2018 mocht meemaken: het terugvinden van een oude liefde en merken dat je op een plaats terechtgekomen bent waar je zonder vooroordelen opgenomen wordt in een inspirerende groep mensen die samenwerken aan één groot doel: muziek maken.

Ik wens jullie allemaal een muzikaal jaar toe !

Marijke