Evenementen

De Ballerino : 21 oktober 2023

Ensemble Kreato slaat de handen in elkaar met De Ballerino (Jef Verheyden). De Ballerino is een befaamde balletdanser … enkele kilo’s later. Zelfverzekerd en met enthousiasme gaat hij op zoek naar een nieuwe job om zijn verdere beroepsleven voor te zetten. Masseur, stripper, winkelbediende, leraar, mimespeler, hij probeert het allemaal. Al snel blijken deze beroepen niet meteen zijn nieuwe passie te zijn. Zeker niet wanneer zijn beroepsmisvorming als balletdanser naar boven komt drijven. Samen met Ensemble Kreato gaat De Ballerino op zoek naar een plekje binnen het orkest. Het wordt een muzikale voorstelling vol humor, plissés, relevés, port-the-bras en cambrés. Niet enkel Jef maar ook Ensemble Kreato serveert een portie humor, hou zeker onze dirigent in het oog tijdens het nummer “Dance of the Comedians”…. Daarnaast brengen we de humor van Charlie Chaplin opnieuw tot leven met live muziek tijdens de projectie van zijn stille komedie ‘The Pawnshop’. Van onze slagwerkers is al langer geweten dat ze goed zijn in strapatsen uithalen, ze zullen ongetwijfeld ook enkele keren op uw lachspieren werken.

Deze voorstelling is ook een leuke manier kom kinderen in aanraking te brengen met muziek op een speelse manier. Voor de gelegenheid organiseren we dan ook een kindervoorstelling met een verkort programma. Een aanrader voor kinderen vanaf 6 jaar (of jonger indien ze een uur geboeid op een stoel kunnen blijven zitten). 

Datum: zaterdag 21 oktober 2023
Locatie: CC ‘t Vondel Halle
Kindervoorstelling: 17u – 18u, tickets: € 12 / VVK € 10
Avondvoorstelling: 19u30, tickets: € 20 / VVK € 18 / kom!pas € 5

>>> Komt uw kind mee naar de avondvoorstelling? Koop dan een KIDS ticket. Komt u als volwassene naar de kindervoorstelling? Koop dan ook een KIDS ticket.

De voorverkoop is afgesloten, u kan nog tickets kopen ter plaatse aan de kassa.

Concert Ode aan de Vrijheid

Wanneer: zaterdag 13 mei 2023, 20u
Waar: Sportzaal KTA – Kluisstraat 1, 1500 Halle
Tickets: € 18 / VVK: € 15 / -12 jarigen: gratis / kom!pas: € 4,50

Tijdens de Covid lockdowns hebben velen van ons voor het eerst ervaren hoe het voelt om een deel van je vrijheid af te moeten staan. Gelukkig kunnen we intussen weer gaan en staan waar we willen maar ook de oorlog in Oekraïne herinnert ons eraan dat vrijheid niet voor iedereen een evidentie is. Dit concert is een ode aan de vrijheid die we iedereen toewensen. In de programmatie vind je evidente stukken zoals “Libertadores”, maar ook het verhaal van Lamoraal Egmont, wiens dood ervoor gezorgd heeft dat de Lage Landen de wapens opnamen om zich vrij te maken van hun Spaanse bezetters.

Programma

  • Journey through the Stratosphere – Rossano Galante
  • A Midsummer Night’s dream – Felix Mendelssohn Bartholdy, arrangement Johan de Meij
  • Egmont – Bert Appermont, solist Wido Uvin (gitaar)
  • 30 MIN PAUZE
  • Sheltering Sky – John Mackey
  • Der Magnetberg – Mario Bürki
  • Libertadores – Oscar Navarro

Promenadeconcert 15 oktober 2022

Wanneer? Zaterdag 15 oktober 2022 – voorprogramma 18u30, hoofdprogramma 19u30
Waar? CC ‘t Vondel, 1500 Halle
Tickets: €25 / €25 VVK / €12 -12 jarigen/ €5 kom!pas

DE VOORVERKOOP IS AFGESLOTEN, U KAN NOG KAARTEN KOPEN AAN DE KASSA

Tijdens haar Promenadeconcert brengt Ensemble Kreato u samen met verschillende muzikale gasten u een gevarieerd programma. De avond wordt vakkundig aan elkaar gepraat door Kurt Van Eeghem.

Muzikale gasten:

Ann Van Hecke & Ruben Appermont: deze solisten plaatsen de strijkers in de schijnwerpers op cello en contrabas. Ze brengen beiden als solist verassend werk samen met Ensemble Kreato maar zullen ook in duo schitteren.

Dansstudio Emily Cremers: muziek en dans vermengen zich met elkaar op het podium

Alma de Lágrimas: dit trio brengt inspirerende Latijns-Amerikaanse muziek met gitaar, contrabas en zang.

Voorprogramma:

The Last Drop, een band samengesteld uit muzikanten van Ensemble Kreato. The Last Drop brengt al sinds 2019 enthousiaste covers van bekende hits. De zeven leden zijn van alle markten thuis; met een klassieke opleiding in muziek, maar ondertussen ook vertrouwd met rock, staan ze in voor de sfeer op evenementen in en rond Halle. The Last Drop covert klassiekers als Coldplay en The Beatles, maar komt ook graag verrassend uit de hoek. Na het concert zal The Last Drop nog voor de nodige sfeer zorgen zodat u gezellig kan blijven hangen met een hapje en een drankje.

Concert Apollo & co

Wanneer? Zaterdag 7 mei 2022 om 20u en zondag 8 mei 2022 om 16u
Waar? Raadzaal – Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle

Apollo, de god van onder andere de muziek, is onze muze voor dit concert. We brengen voor u de schitterende compositie van Oscar Navarro “El Olimpo De Los Dioses“. Navarro verklankt in deze compositie de 12 Olympische goden. In een wervelend muzikaal epos leren we alle goden wat beter kennen aan de hand van hun muzikale vertolking. De eerste god die aan beurt komt is de vingervlugge Hermes, daarna kondigen de kwetterende vogeltjes de godin Artemis aan, wanneer de sfeer overslaat in een duistere toon horen we Hades, de god van de dood, zijn intrede maken. Even later kunnen we gelukkig bekomen met het kalme ruisen van Poseidon’s zee die overwaait in een vrolijke ode aan Demeter, de godin van de landbouw. Van de liefelijke Demeter komen we terecht bij Hephaistos die met het ritmische slaan van zijn hamer op een aanbeeld duidelijk maakt dat hij de god van het vuur en de smeedkunst is. Na Hephaistos komt de god aan bod waar het voor ons allemaal om draait, Apollo. Hij wordt onthaald met koninklijk trompetgeschal dat uitmondt in een feestelijke dans. Een liefelijke harp weerklinkt en we weten dat een zwoele Aphrodite op het toneel verschijnt die ons probeert te betoveren met haar sensuele klanken. Het tempo zwelt aan en neemt ons mee in een opzwepende mars met de oorlogszuchtige Ares & Athena. Afsluiten in stijl doen we met veel grandeur wanneer Zeus en Hera, het koningskoppel van de goden, laten horen hoe zij het nog altijd voor het zeggen hebben.